Voetoefeningen

Voetgymnastiek helpt!

Een fit en soepel lichaam is tegenwoordig een streven van veel mensen. We doen dagelijks aan beweging en dat is heel gezond. Het publiek in de sportscholen is gevarieerd. We zien steeds meer ouderen in de sportschool die hun conditie goed onderhouden en fi t door het leven gaan. Naar mate je ouder wordt, zakken je voeten vaak iets door. Dit kan betekenen dat je danopeens een schoenmaat groter hebt. Voetgymnastiek kan helpen tegen vermoeide voeten en om je spieren sterk te houden.

 
4 oefeningen

Tenen en hielen
Loop in een rechte lijn en beweeg je gewicht van voren naar achteren, van je tenen naar je hielen. Dit stimuleert en versterkt de bogen van je voeten. Je kunt dit ook op dezelfde plaats doen, zonder te lopen.


Inspannen en ontspannen
Bij deze oefening span je je voet in *net als of je een vuist probeert te maken met je voet) en ontspan daarna je voet om vervolgens weer in te spannen. Het kan gebeuren
dat je een krampgevoel krijgt, doe dan het volgende: span je voet, strek je voet uit en ontspan je voet.


Tenen
Sta op een boek en oefen je tenen. Breng het boek onder je voetbogen, zodat je tenen over de rand komen. Beweeg je tenen nu omhoog en naar omlaag.


Op je tenen
Sta rechtop en breng je tenen omhoog.: ga staan met je rug helemaal recht. Til je tenen nu zover van de grond dat je staat zonder dat gewicht op je tenen. Ontspan je tenen en breng ze naar de grond. Herhaal de oefening.

Ga terug