Altijd lekker lopen!

Iedereen wil graag schoenen die goed passen. Dat lukt vaak niet met de gangbare maten van de gewone schoenenwinkels. Mensen met gemiddelde voeten doen eerder concessies aan de pasvorm van een schoen. Als een schoen net niet goed past, of eigenlijk een verkeerde maat heeft, voelt u dit aan het einde van de dag. Bij Podo Linea bieden wij u een heel ruim aanbod aan schoenen in schoenen met halve lengtematen en diverse wijdtematen. Bij ons vindt u altijd een schoen die past.

Als u weet wat uw lengtemaat, wijdtemaat of kuitmaat is, vergemakkelijkt dit het zoeken naar de schoen met de perfecte pasvorm. Om voor uw voet de beste fit te vinden is een van de comfortzaken aangesloten bij Podo Linea de aangewezen plek. Bij de Podo Linea winkels meten ze gratis uw voeten op en hebben een uitgebreide collectie schoenen met (halve) lengtematen en diverse breedtematen.

Halve lengtematen

Halve lengtematen

Herkent u dat, die schoen die net niet past? Dat u tussen twee maten invalt: niet de ene maat en ook niet de andere. De leveranciers van merkschoenen kennen dat ook. Daarom hebben ze vaak hun collectie uitgevoerd met halve lengtematen. Die tussenmaten kunnen net de oplossing zijn voor uw eigen voetlengte. Kom eens bij ons kijken en passen!

Verschillende wijdtematen


Naast de gebruikelijke maten hebben schoenen ook breedtematen, ook wel wijdtemaat genoemd. De wijdte zegt iets over de verhouding tussen de lengte en breedte van de voet.

In de meeste winkels vindt u schoenen met wijdtemaat G. Dat is de gemiddelde breedte voor een schoen. Het verschilt nog wel eens per merk hoe breed een een schoen echt uitvalt. Dit hangt af van de gebruikte leest, of het een Europese of Engelse maat betreft en van het materiaal. Niet de winkel bepaalt uw breedtemaat, maar uw voet! 

Verschillende wijdtematen

Afwikkelingspatroon

Afwikkelingspatroon

Voeten van mensen zijn onder te verdelen in verschillende groepen. Elk type voet heeft een eigen afwikkelingpatroon. Het afwikkelingpatroon is de richting die de voet voelt van het moment dat de hak van de voet contact maakt met de grond tot aan het moment waarop de voorvoet zich weer afzet van de grond.

Het afwikkelingspatroon van voeten en de druk onder de voet,  wanneer deze op de grond staat, kan op verschillende manieren visueel gemaakt worden. Bijvoorbeeld door het maken van een blauwdruk of – en dat gebeurt tegenwoordig steeds vaker - met digitale meetsystemen. Daarnaast kunnen onze gediplomeerde medewerkers ook aan de loopgang veel aflezen.

Ieder voettype heeft specifieke kenmerken en helaas ook kenmerkende (medische) klachtpatronen welke gemiddeld vaker voorkomen dan bij andere typen. Dat betekent dat het juiste schoenadvies daar goed rekening mee moet houden. En dat doen we standaard bij Podo Linea!